Minden nap használod őket, nélkülük meg sem tudnál mozdulni, mégis van, hogy egész nap nem is gondolsz rájuk! Mi az?

A válasz: A csontjaid!

Elgondolkodtál már azon, hogy szinte nincs is olyan tevékenység, amihez ne használnád a csontjaidat?

Minden nap segítenek neked, hogy reggel felkelhess az ágyból, hogy elvégezd a legelemibb dolgokat, és hogy egyáltalán mozoghass, létezhess… Minden nap újabb és újabb megterhelésnek teszed ki őket!

A CSONTJAINK FELÉPÍTÉSE

A csontoknak olyan a felépítésük, hogy bizonyos mozgásokat tompítani tudjanak. A láb csöves combcsontja például könnyedén kibírja, ha az ember magasból leugrik, pedig a földet érésnél felülről elég nagy erőhatást kell felfognia. A térd, a boka és a lábfej rugalmassága biztosítja, hogy rugózva érjünk le, így az erőhatások eloszlanak.

Minden csont külső rétege szilárd csontszövetekből áll, mely főként kalciumból és foszforból tevődik össze. A csont belseje ezzel szemben olyan, mint egy szivacs, amit élő csontsejtek, véredények és idegek alkotnak.
A csontok szilárdságát a belsejében található csontgerendák adják. Ha ezek elvékonyodnak, a csontok könnyen eltörnek.

Ezt az elvékonyodást nevezzük csontritkulásnak!

A csontritkulást úgy is nevezik, hogy néma járvány. Milliók szenvednek ebben a betegségben, különösen a fejlett országokban, ahol magas az átlagéletkor.

Hazánkban 1 millióra becsülik a betegek számát! Ez nagyon nagy szám!

Felveszed a harcot a csontritkulás ellen?

Ez a betegség nagyon alattomos. Gyakran már csak akkor szerzünk róla tudomást, ha a szövődményei, például a csonttörések jelentkeznek.
Hazánkban évente 15-20 ezer combnyaktörést regisztrálnak, és a sérültek 15-20%-a valamilyen szövődmény következtében rendszerint fél éven belül meghal!

A legmeglepőbb adat azonban csak most jön: a csontritkulás már nem csak az időseket és a középkorúakat sújtja! Egyre fiatalabb korosztálynál jelentkezik. Mi lehet ennek az oka?

A csontritkulás figyelmeztető tünetei:

• Végtagfájdalmak, lumbális-, hát- és deréktáji fájdalmak.
• Változó testmagasság. Ha a lefekvés előtt és közvetlenül a reggeli felkelés után mért testmagasság különbsége a 2 cm-t meghaladja, minden valószínűség szerint az ok: a csontritkulás!
• Hajlott testtartás, testmagasság csökkenése
• Csonttörések, főleg csukló-, gerinc- és combnyaktörés.

Részletesen:

Gerinc: A csigolyatest már enyhe mértékű terhelés, mint pl. köhögés, vagy nem túl nehéz súly emelése következtében is összeroppanhat. Következménye átmeneti erős háti, vagy deréktájéki fájdalom, a testmagasság csökkenése, mozgáskorlátozottság, nehéz légzés, egyes esetekben vizelet, vagy székletürítési zavar, ritkán alsóvégtag bénulás lehet.

Csukló: A csuklótörés többnyire azért keletkezik, mert az eleső ember kinyújtott karral igyekszik kivédeni a nagyobb bajt. A csonttörés fájdalmas és 4-6 hetes rögzítést tesz szükségessé. A csukló végleges alakváltozása is elképzelhető.

Csípő: Csípőtájéki törés az osteoporosis (csontritkulás) legsúlyosabb szövődménye. Többnyire elesés következménye, de előrehaladott esetben a legenyhébb ütés hatására is bekövetkezhet. A csípőtájéki törést szenvedett betegek kórházi kezelésre, műtétre szorulnak, és főként idős korban végleges mozgáskorlátozottság, sőt halálozás is bekövetkezhet.

A csontritkulás legfontosabb kiváltó okai:

 • A csontritkulás legfőbb oka a két lábon való járás. A test statikai viszonyainak megváltozása miatt az állapothoz gyakori derékfájás, lumbágó is társul.
 • Az átlagéletkor megnövekedése. Európában például néhány generációval ezelőtt az átlagéletkor 40 év körül volt, vagyis az emberek még a csontritkulás bekövetkezése előtt meghaltak.
 • Az iparosodás és a vele együtt járó életmód, táplálkozási és civilizációs változások, a mozgásszegény életvitel, a motorizáció, a csökkenő fizikai munka. Mindez a csontritkulás tömeges megjelenéséhez vezetett.
 • A helyzetet tovább rontotta a denaturált, finomított, úgynevezett fehér ételek (a kristálycukor, a fehér finomított lisztek és a belőlük készült pékáru) megjelenése és széleskörű elterjedése a fejlett életszínvonalú népesség körében.

Kérd a további hasznos információkat!

Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Még egy dolog, ami legyengíti a csontokat:

A csontsűrűség csökkenésében nem kis szerepük van a mértéktelenül alkalmazott és fogyasztott gyógyszereknek. Az ember a betegségek leküzdése céljából egyre nagyobb mennyiségű, mesterségesen előállított gyógyszert fogyaszt, amit a világon a legnagyobb profitot hozó, számító iparág, a gyógyszeripar állít elő és bocsát rendelkezésére. A betegségektől való rémület és pszichés irtózás következtében „gyógyszerzabálóvá” váló emberiség soha nem látott tömegű – gyakran indokolatlan mennyiségű – gyógyszert fogyaszt. A szintetikus hatóanyagok „marékszámra való felvétele” számos úgynevezett mellékhatásuk révén tönkreteszik a bélflórát, terhelik az anyagcserét, elsősorban a májat, és rongálják az emésztőtraktust.

A csontritkulást elősegítő (kiváltó) gyógyszerek között a szteroidokat, a víz-és hashajtókat, a véralvadásgátlókat és a gyomorsavcsökkentőket kell említeni. Jelentős szerep jut ezenkívül a csontritkulás kiváltásában a fogamzásgátló és antidepresszáns készítményeknek.

Az élvezeti cikkek, mint az alkohol, a koffein és a nikotin tovább növelik a kalcium kiürülését a szervezetből, csökkentik a májműködést, a D-vitamin-átalakulás hatékonyságát, ami tovább rontja az egyébként sem megnyugtató helyzetet.
A csontképzés és csont lebomlás folyamatát számtalan tényező befolyásolja, ezek nagy részét ma már pontosan ismerjük. (genetikai adottságok, életkor, hormonok, életmód…stb.)

Életünk során kb. 30 éves korunkban érjük el csúcs csonttömegünket; eddig a korig a csontépítő folyamatok túlsúlyban vannak a csont lebontó folyamatokkal szemben. 30 éves kor után a csontok anyagcsere folyamatai a csont lebontás irányába tolódnak el, s ezzel megkezdődik a csontszövet állományának fokozatos leépülése, amely bizonyos mértékig az öregedés folyamatának részjelenségeként is felfogható.

Nőknél a változókor idején a csontvesztés felgyorsul, a csont integritásának megőrzésében legfontosabb szerepet játszó hormon, az ösztrogén csökkent termelődésének következtében.

A férfiaknál kicsit másképpen alakul ki a betegség. A férfiak csúcs csonttömegüket 35-40 éves korukra érik el, ezt követően lassú, egyenletes csonttömeg csökkenés játszódik le. A korábbi hiedelemmel ellentétben a férfiaknál is egyre gyakoribb ez a betegség. A nő, férfi arány 4:3.

Döntöttél? Akarsz javítani a csontritkulásodon, és nem majd, hanem MOST?

Töltsd ki az alábbi űrlapot!

————————————————————————————————————————————————————————————————————
Okinawai Korall Kalcium
12.490 Ft

HOGYAN ELŐZHETŐ MEG A CSONTRITKULÁS?

A legfontosabb a testmozgás, amely serkentőleg hat a csontképződésre. Fiatal korban a testedzés magasabb csúcs csonttömeget segít elérni, idősebb korban pedig a csontállomány megtartását segíti elő. Hetente legalább háromszor 30 perces séta, kocogás, vagy egyéb mechanikai terheléssel járó mozgás javasolt. Az úszás a csontok állagára ugyan nem hat közvetlenül, viszont kiválóan erősíti a megfelelő testtartáshoz nélkülözhetetlen izmokat, így a mozgás sokkal biztosabbá válik, megelőzhetőek az elesések.

Kalciumban gazdag ételek fogyasztása – már fiatal kortól kezdve – elengedhetetlen ahhoz, hogy csontjaink erősek legyenek és azok is maradjanak. Ugyanis a csontokat főleg gyerekkorban kell felépíteni…

Szükséges a megfelelő mennyiségű D-vitamin (elővitaminja) bevitele is (napi 400 NE), amely segíti a szervezetben a kalcium felszívódását és hasznosulását. Megfelelő táplálkozással és napfényben való tartózkodással (amely szükséges a D-vitamin képződéséhez, és már hetente háromszor 10 perc is elég), ez fiatal korban biztosítható.

Kerülni kell az alkoholtartalmú italok fogyasztását. Kerülni kell a dohányzást és a mértéktelen kávéfogyasztást.

Csontritkulást befolyásoló tényezők lehetnek:

• a családon belüli előfordulások száma
• dohányzás
• kávéfogyasztás
• az alkohol
• kalcium és D-vitamin hiányos táplálkozás
• mozgásszegény életmód
• a könnyű csontozat
• más idült betegség (például krónikus sokízületi gyulladás)
• egyes gyógyszerek (például szteroidkészítmények) tartós szedése

Egyes mozgásszervi, “reumás” betegségek, főleg a sokízületi gyulladások, belgyógyászati betegségek (máj- és vesebetegségek), a belső elválasztású mirigyek (pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese) betegségei, asztma, gyulladásos bélbetegségek szintén okozhatnak csontritkulást. Tartósan mozdulatlanságra kárhoztatott, ágyhoz kötött betegeknél is kialakulhat.

Eldöntötted? Mégiscsak felveszed a harcot a csontritkulás ellen?

A KALCIUM FONTOSSÁGA

Megfelelő mennyiségű és minőségű, táplálékkal felvett kalcium nemcsak meg tudja előzni számos betegség kialakulását, hanem részt vehet a sejtek tápanyagellátásában, erőben gazdag, jó egészséget is biztosít.

A kalcium hiányának a tünetei lehetnek:
• fokozott görcskészség
• a körmök növekedésének zavara
• hirtelen hajhullás
• fokozott allergiahajlam
• csonttömeg vesztés vagy csontritkulás

Te mit teszel a csontjaid egészségéért? Vajon egészségesek? Elegendő kalciumot juttatsz a szervezetedbe?

Ha az eddig felsorolt dolgok közül bármelyiket is észleled magadon, akkor elengedhetetlen, hogy odafigyelj egy kicsit a csontjaidra. Hisz egy életen keresztül szeretnéd, hogy szolgáljanak.

Ebben nyújtok segítséget MOST Neked, mert…
…nem mindegy, milyen minőségű kalciumot kap a szervezeted.

A betegséget kiváltó tényezők között első helyen kell említeni a szervezet abszolút és relatív kalciumhiányát, vagyis a kalciumnak, mint a csontépítés egyik legfontosabb elemének a bélből való felszívódási zavarait. A kalcium hiába jut ugyanis megfelelő mennyiségben a szervezetbe, ha nincs megfelelő, felszívódó formában, akkor nem tud átjutni a bél falán, és távozik a szervezetből anélkül, hogy hasznosult volna.

Ezért a kutatók évtizedeket töltöttek azzal, hogy megtalálják az emberi csontozathoz legazonosabb formában lévő kalciumot. Végül az Okinawa melletti korallzátonyokon találták meg azt, ami az emberiségnek egy jelentős felfedezése lett a kalciumforrás tekintetében. Itt ugyanis a kalcium és a magnézium, a két legfontosabb ásványi anyag, amire a szervezetednek szüksége van, 2:1 arányban található meg, ezen kívül pedig még 74 nyomelemet is tartalmaz…

Te is a legjobbat akarod magadnak? Akkor ne habozz!

A problémádra tehát a lehető legjobb megoldás a 100% Bio Okinawai Korall Kalcium, mely táp egész formában tartalmazza a kalciumot!

Az eredeti Okinawai Korall Kalcium szedésével hozzájuttathatod a szervezetedet a csontok megfelelő stabilitását adó kalciumhoz, és örökre búcsút inthetsz a félelemnek! Ebben a formában nemcsak a megelőzésben van fontos szerepe, hanem a már kialakult csontritkulást is hatékonyan csökkentheti.

Mégis, mennyibe kerül ez a természetes, 100% Bio kalciumforrás?

A 200 grammos kiszerelésű, minimum két havi mennyiséget tartalmazó készítményt most megkapod mindössze 12.490 Forintért!

Azonban nem tudom, hogy meddig tudjuk ezt az árat garantálni. A gazdasági helyzet igencsak megnehezítette a dolgunkat.

A gyártó cég a múlt évben emelte meg a beszerzési árat. És a forint gyengülése sem tett jót a beszerzési áraknak…

Azonban úgy döntöttünk, hogy továbbra is az eddig megszokott áron juttatjuk el Hozzád ezt a nagyszerű készítményt. Egy újabb emelés azonban már minket is a padlóra küldene.

Miért érdemes megvásárolnod a 100% Bio Okinawai Korall Kalciumot?

 • Mert segítségével megelőzheted a csontritkulást!
 • Mert ez az egyetlen olyan készítmény, mely semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz.
 • Mert használatával nemcsak a csontritkulást előzheted meg, hanem rengeteg más betegséget is hatékonyan tudsz vele kezelni.

Mire jó az eredeti Okinawai Korall Kalcium?

 • Megelőzheti, és kezelheti a csontritkulást
 • Lúgosító hatása van, az elsavasodott szervezetre a legjobb „orvosság”. A legerősebben lúgosító természetes anyag
 • Kedvezőtlen közeget biztosít a daganatos sejtek kialakulásának és szaporodásának
 • Késleltetheti az öregedési folyamatokat
 • Karbantartja a hormonháztartást
 • Kontrollálhatja a vérnyomást
 • Pótolja az ásványi anyagokat a szervezetben, a legtermészetesebb formában
 • Karbantartja a testsúlyt

Tegyél Te is az egészségedért! Kezd el használni MOST, hogy még időben gondoskodj magad és családod egészségéről!

Üdvözlettel:

Soltész Gábor
Természetgyógyász és Egészség Tanácsadó
A csontritkulás és a lúgosítás szakértője