Te is érezted már azt a maró, savas, égető érzést a torkodban, ami sehogy sem akar elmúlni?

Tisztában vagy azzal, hogy mindez betegségek tünete is lehet?

Nagyon sokan vannak úgy, hogy hozzászoknak ehhez az érzéshez, és szinte már alig figyelnek rá. Csak bevesznek valamilyen vény nélkül kapható gyógyszert és nem gondolnak bele, hogy azzal csak a tüneteket szüntetik meg, a problémát nem. Azonban érdemes rá nagyobb figyelmet fordítani, mert ha elfajul a dolog, annak komoly következményei lehetnek.

Mitől van mindez?

Attól, amit minden nap beviszel a szervezetedbe. Most sorolhatnám a régi mondásokat („az vagy, amit megeszel”, „az ördög a belekben lakozik”, „a belek a tyúkokkal mennek aludni”, …), de azt hiszem, ezek nélkül is világos, hogy az étrendünk nagyban befolyásolja az egészségünket.

A gyomorsav, az emésztés egyik „mellékterméke” (emésztőnedv). A gyomor fala belülről egy lúgos réteget képez, és ez nem enged át semmit. Azonban, ha túl sok savasító ételt eszünk, akkor a szervezet mindent megtesz azért, hogy semlegesítse a savakat, és megőrizze a vér optimális 7.365 – 7.4-es pH értékét. Ilyenkor a szervezet megpróbálja mindenhonnan kivonni a lúgos ásványi anyagokat (kalcium, magnézium ionok): csontokból, gyomor falából, izmokból, hasnyálmirigyből, stb. És ilyenkor ezeken a helyeken hiány lép fel, ami betegségeket okoz.

Milyen betegségeket? A teljesség igénye nélkül felsorolok néhányat:

 • Csontritkulás,
 • Bőrkiütések,
 • Allergia,
 • Emésztési zavarok, stb.

Az oldatok savasságának, lúgosságának a mértékegységét a 1-14 közötti skálán mozgó pH-értékkel mérjük. A pH, a „power of Hydrogen” (“Hidrogén ereje”) rövidítésből származik és a folyadékban lévő hidrogénionok /H+/ számának mértékét jelöli. Minden vizes oldatnak megvan a rá jellemző pH értéke.

Semlegesnek mondják a 7,0 értékű pH-t. Az alatta lévőt savasnak, a felette lévőt pedig lúgosnak . Minél kisebb a pH értéke, annál erősebb a sav. Az emberi test 7,35-7,45 pH tartományban működik jól.

Nézzük, mi milyen pH-val rendelkezik:

 • Szódavíz 2,85
 • Kávé 4,0
 • Sör 4,5
 • Hot Dog 5,0
 • Vér 7,35
 • Brokkoli 7,8
 • Szódabikarbóna 8,5

Kevésbé ismert, hogy a tenger vízének a pH-ja 8,0-8,5 körüli. A magzatvíz pH-ja szintén 8,5 körül van, ami igen lúgos közeg. És kevésbé ismert az a tény is, hogy az egészséges, anyatejjel táplált csecsemő vizelete lúgos vegyhatású.

Mi a savasodás valódi oka?

A túlsavasodás elsősorban a táplálkozásból és az életvitelünkből ered. Három fő oka van:

 • A savbevitel növekedése

A mai rohanó világban olyan ételekkel tömjük tele magunkat, melyek jóval több savasító táplálékot tartalmaznak, ezért idővel savtúltengés lép fel a szervezetben. (Főleg az állati termékek, az élvezeti cikkek és a finomított élelmiszerek savasítanak leginkább). A gyorsételek (sok kalória kevés tápanyaggal) és a késői vacsora szintén növelik a szervezet savasságát.

 • A bázisbevitel lecsökkenése

A savasító élelmiszerek bevitelének növekedésével viszont folyamatosan csökken a táplálékban a semleges vagy bázikus élelmiszerek aránya. A savas esők hatására a talaj és az ott termelt zöldségek és gyümölcsök ásványianyag-tartalma is folyamatosan csökken. Emiatt a szervezet bázikus tartalékai is csökkenek.

 • A savkiválasztás lecsökkenése

Régen a fizikai munka során az izzadással és a légzéssel jelentős mennyiségű sav került ki a szervezetből. Ezt mára már szinte teljesen felborítottuk, hiszen legtöbb ember manapság ülőmunkát végez. A tudomány is a kényelmet célozza meg, hogy minél kevesebb mozgással érjük el ugyanazt. Lényegében tehát a savbevitel és savkiválasztás közötti egyensúly eltolódott, és ez okozza a szervezet elsavasodását. Mindezt fokozza az alacsony folyadék (konkrétan ivóvíz) bevitel.

Kérd a további hasznos információkat!

Töltsd ki az alábbi űrlapot!

 

Honnan tudhatod, hogy neked is túlságosan savas a szervezeted?

Ha a következő tünetek közül valamelyik illik rád, akkor nagy az esélye annak, hogy neked is problémád van az elsavasodással:

 • Elhízás, túlsúly
 • Fáradtság, alacsony energiaszint
 • Emésztési zavarok
 • Savtúltengés, reflux (marja a tokod a gyomorsav)
 • Bőrtünetek, kiütések
 • Allergiák (pl. ételallergiák)
 • Asztma
 • Gyors öregedés
 • Depresszió
 • Narancsbőr

Ha a túlsavasodás miatt a test megvonja elsősorban a véredényektől a bázisképző ásványokat (kálcium, kálium, magnézium, cink), azokat más összetartó anyagokkal kell helyettesíteni, mint pl. a koleszterin és a zsír . A szervezet ezzel erősíti meg az elvékonyodott érfalakat. Amikor a koleszterin és a zsír felhalmozódik, és lerakódik a véredények falára, annak következményei vannak. Kialakul a magas vérnyomás, a magas koleszterin szint, valamint csökken az erek rugalmassága. Amikor elvonjuk a savat a testből, méregtelenítjük és ellátjuk a létfontosságú tápanyagokkal, akkor a vérnyomás és koleszterin helyreáll. Ez egy nagyon egyszerű, működő folyamat.

A szívinfarktust, a rákot vagy az agyvérzést, mint a végállomást, megelőzi az elhízás, az ízületi panasz, a reuma, a gyomorégés, a krónikus fáradtság, azekcéma vagy bármely egyéb dolog, amit még időben kezelhetünk.

Az elsavasodott testben elszaporodnak a paraziták (baktériumok, vírusok, gombák, Candida), amelyek szintén elkezdenek savakat termelni, és ezeket a salakanyagokat a szervezetünkbe ürítik, így tovább rontva az amúgy sem rózsás helyzetet.

Döntöttél? Akarsz javítani a csontritkulásodon, és nem majd, hanem MOST?

Töltsd ki az alábbi űrlapot!

————————————————————————————————————————————————————————————————————
Okinawai Korall Kalcium
12.490 Ft

Mit tehetsz?

 • Sem az egészségügy, sem az orvosok vagy a gyógyszerek nem fognak helyetted napi rendszeres testmozgást végezni, leszokni a dohányzásról és odafigyelni az étkezésedre.
 • Nem szabad túl sokat és túl későn enni, kerülni kell a stresszt, és a lehető legtöbbet kell mozogni.
 • Még ennél is fontosabb, hogy változtass az étkezéseden. Mivel a nyál lúgos kémhatású, nagyon fontos a nyugodt étkezés, az alapos rágás és az étel nyállal való elkeverése.
 • Ha több bázikus hatású táplálékot veszel magadhoz, akkor vele járója, hogy kevesebb savas, savképző élelmet fogsz fogyasztani. Kerülnöd kell a hús, a kolbász, a sajtok, az édességek, a sütemények, az alkohol, a kávé, fekete tea, sör, szintetikus méz fogyasztását.
 • Több bázikus és semleges táplálékot kell fogyasztanod, mint pl.: zöldségek (főleg a zöld színűek), gyümölcsök, burgonya, szójatermékek, tiszta víz, gyógyteák. Valamennyire semleges még a teljes őrlésű lisztből készült kenyér és tészta, a magvak, a zöldbab és a borsó.

Sok beteg esetében a diéta önmagában már nem elég. Az is előfordulhat, hogy nem tud az ember lemondani egyes élelmiszerekről.

Ilyenkor csak egy dolgot tehetsz!

Olyan étrendkiegészítőt kell használnod, amely természetes alapanyagokból pótolják a kiesett bázisokat, és megkötik a felesleges savakat.

A legfőbb bázisképző (lúgosító) ásvány a kalcium és a magnézium.

De hol tudod természetes formájában megtalálni őket, hogy felszívódva könnyen és gyorsan beépülhessenek a szervezetedbe?

A tengeri korallokban!

Sokan nem tudják, hogy a korall az ásványi anyagokat egy együttélés, együttműködés révén veszi fel és építi be a vázába. Ezt az együttműködést egy bizonyos algával folytatja, és ez biztosítja, hogy a legtermészetesebb formában tartalmazza a kalciumot, magnéziumot és a többi ásványt. Ezáltal nem tartalmaz semmilyen mesterséges és szennyező anyagot.

Földünkön nincs még egy ilyen anyag, mint a korall, amely ennyiféle ásványi anyagot tartalmazna, ilyen dús és komplex formában. És mindezeket a legtökéletesebb tudós, a természet által összeállított minőségben és mennyiségben, a legjobb felszívódási hatékonysággal kombinálva.

Okinawa mellett található egy korallzátony. Egyedül az itt található korall tartalmazza a szervezet számára eszményi, 2:1-es arányban a kalciumot és a magnéziumot. A szervezetünk számára ez az arány a legtökéletesebb.

A megoldást kínálom tehát a problémádra!

Az eredeti Okinawai Korall Kalciumot!

“Japánban történt utazásaim során találkoztam az okinawai korallból készült nagy tisztaságú, természetes ásványi anyag komplexet tartalmazó porral. Ami nagyon megragadott ebben a termékben, hogy a természet receptúrája a legmegfelelőbb arányokat biztosítja ebben a készítményben, és azt már régóta tudjuk és valljuk, hogy a természet receptúrájához sem hozzáadni, sem elvenni belőle nem szabad. A lúgosító ásványi anyagok pótlására tiszta szívből javaslom mindenkinek ezt a terméket, az Okinawai Korall Kalciumot.”

Jakab István szeretetgyógyász

Az eredeti Okinawai Korall Kalcium tápegész formában, 2:1-es arányban tartalmazza a kalciumot és a magnéziumot, ezenkívül tartalmaz még 74 féle nyomelemet.

Javítani akarsz az állapotodon?

Ennek az ideális formának a megtalálását 4 évtizedes kutatás, keresés előzte meg. Meg kellett találni azt a helyet, ahol a környezeti és éghajlati tényezők hatására az a korall fejlődik, amelyben a kalcium 20%, a magnézium pedig 10% arányban fordul elő.

Azonban most itt van, hogy segítsen mindazokon, akik egészségesen akarnak élni, és szeretnék megszüntetni a savasodás okozta kellemetlen problémákat.

A készítmény por alakban kapható, mivel így szívódik fel a legideálisabban. 200 gramm van egy dobozban, ami kiszámolva minimum két hónapig elegendő.

Mégis, mennyibe kerül ez a teljesen természetes ásvány komplex?

Pár éve még vagyonokat fizettek érte az emberek. Egy dobozért megadtak akár 30-40 ezer forintot is. Azonban, ma már sokkal egyszerűbb módszerrel nyerik ki a kalciumot a tenger fenekéről. Ez pedig igencsak kedvezővé alakította a vételárat.

A minimum két havi mennyiséget tartalmazó készítményt most megkapod mindössze 12.490.- Forintért!

Azonban nem tudom, hogy meddig tudjuk ezt az árat garantálni. A gazdasági helyzet igencsak megnehezítette a dolgunkat.

A gyártó cég a múlt évben emelte meg a beszerzési árat. És a forint gyengülése sem tett jót a beszerzési áraknak…

Azonban úgy döntöttünk, hogy továbbra is az eddig megszokott áron juttatjuk el Hozzád ezt a nagyszerű készítményt. Egy újabb emelés azonban már minket is a padlóra küldene.

Tehát a 100% Okinawai Korall Kalciumot egy igen kedvező, mindössze 12.490.- Forintos áron biztosítom a számodra.

Ez nevetséges ahhoz képest, hogy más országokban tízszeresét is megadják érte. Ha kiszámolod, akkor ez kevesebb, mint 165 forint naponta.

Neked megér napi 165 forintot, hogy megőrizd az egészségedet, és jól érezd magad a bőrödben?

Fel akarod venni a harcot a savasodás ellen?

Milyen előnyökkel jár, ha megvásárolod a 100% Bio Okinawai Korall Kalciumot?

A kalcium és a magnézium a mellett, hogy megszünteti a szervezet elsavasodását, rengeteg más előnnyel is bír:

Kalcium:

 • Csökkenti a vérnyomást
 • Szabályozza az izmaink (ezek közül a legfontosabb, a szívizom) működését
 • Továbbítja idegrendszerünk ingerületeit
 • Fontos szerepet játszik a szívműködés szabályozásában és a véralvadási folyamatokban
 • Szabályozza a hormonrendszerünket
 • A csontokba beépülve erősíti azt

Magnézium:

Szükséges:

 • A kalcium anyagcseréhez
 • A szívritmus szabályozásához
 • Szervezetünk energiatermeléséhez
 • Összehangolja az izmok és az idegrendszer közötti működést

Antioxidáns hatásánál fogva a 100% Okinawai Korall Kalcium szerepet játszik a szabadgyökök semlegesítésében, ezáltal is elősegítve az öregedési folyamatok lassítását és gátolja a daganatos sejtek szaporodását.

Mikor gondolnál az egészségedre, ha nem MOST?

Ne várd meg, míg késő lesz! Rendeld meg most a 100% Okinawai Korall Kalciumot, hogy nyugodt szívvel gondolhass a holnapra!

Üdvözlettel:

Soltész Gábor
Természetgyógyász és Egészség Tanácsadó
A csontritkulás és a lúgosítás szakértője