A gyermekkor boldog világa!… Mire is emlékezünk azokból az időkből?

Arra például, hogy ha elkezdtünk szaladgálni, szökdécselni, ugrándozni, akkor biztos jött valami felnőtt ember, aki ránk szólt, hogy nem szabad…

Ne kövesd el Te is ezt a hibát!

Ne kényszerítsd burokba a gyermekedet! A rohangászás, ugrálás, szökdécselés, összességében tehát a mozgás hatására ugyanis erősödik a csontvázuk. Azonban ne feledkezz meg a csontvázuk fejlődéséhez nélkülözhetetlen, megfelelő minőségű és mennyiségű kalciumról se!

Tudom, sokkal nyugodtabb lennél, ha nem látnád, amikor a gyermeked úgymond „elemében van”. Állandóan rajta tartod az egyik szemedet, és mindig odaszólsz: „Vigyázz, el ne ess!”, „Ne rohanj úgy!”, „Hagyd abba az ugrálást!” Pedig a szakértők azt mondják, hogy a csontrendszer annál erősebb lesz, minél vadabbul és lendületesebben mozognak, sportolnak gyermekeink.

De mit is jelent az, hogy erős a csontrendszerünk?

Az egészséges csontváz – felnőttek esetében – csak néhány kilogramm, azonban járás és állás közben egyedül hordozza saját súlyának sokszorosát.

Napjainkban sajnos a csontritkulás népbetegség.

A WHO a csontritkulást világszerte a tíz legelterjedtebb betegség közé sorolta. Ennek nagyon sok oka van.

  • A modern tudománynak köszönhetően kitolódott az emberek átlagéletkora. Ebből következik, hogy a csontjainknak tovább kell szolgálniuk, mint ezelőtt, viszont egy idő után már sokkal több kalciumot veszítünk, mint amennyit a szervezetbe beviszünk.
  • Szintén a modern tudománynak köszönhetően a kényelem jegyében feltaláltunk mindenféle eszközt, csakhogy ne kelljen fárasztó mozgásokat, munkákat végeznünk. 10-ből 8 munkahely olyan, hogy az ember egész nap csak ül egy helyben, és bűvöli a monitort, vagy körmöl valamit vagy autót vezet. A lényeg, hogy nem mozgunk. Ez pedig szintén előnyösen hat a csontritkulás kialakulására.

Megelőzését ezért már gyerekkorban el kell kezdeni. A gyermekgyógyászat egyik legfontosabb feladata napjainkban, hogy elegendő kalciumhoz juttassuk a fejlődő szervezetet. Ez nemcsak a megelőzés miatt fontos, hanem azért is, mert a csontok növekedéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű kalcium.

Mindent csak természetesen!

A csontok későbbi terhelhetőségének mértékét a gyermekkor életmódja határozza meg. Annak érdekében, hogy gyermekünknek erős csontozata legyen, nem szükséges mindent úgy tenni, ahogy a „nagykönyvben” elvileg meg van írva. A természet mindent meglehetősen ügyesen elrendezett, csak hagyni kell ezeket az íratlan törvényeket érvényesülni. A gyerekek szeretnek sokat mozogni, mi, felnőttek eközben ne korlátozzuk őket, s máris sokat tettünk gyermekünk egészséges (csont)fejlődéséért. Engedjük őket minél többet mászni, később menni, futni, az idősebbeket tombolni, ugrálni, szökdécselni!

Csakis a csont vastagsága az, ami genetikailag meghatározott. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy gyermekünknek törékeny csontozata lesz azért, mert már valamelyik családtag csontritkulásos betegségben szenved. Ugyanis a csontfal vastagsága befolyásolható.

Mit tegyél az egészséges csontképződésért!

A szervezetnek többféle építőelemre van szüksége ahhoz, hogy a csontok fala megfelelően vastag legyen. Ezek közül is a legfontosabb a kalcium, melyet mozgás nélkül a szervezet nem tud megfelelően beépíteni a csontokba, még akkor sem, ha elegendő mennyiségben van jelen. A csontok alakításában részt vesznek még a mozgás által feszessé váló izmok is.

Az anyukák tehát jót tesznek a gyermekükkel, ha nem „csomagolják vattába őket”, és hagyják őket, hogy egyre ügyesebben „bukdácsoljanak” a biciklijükkel. Pontosan ezek a mozgások aktivizálják jelentős mértékben a csonton belüli építőmunkát.

Azonban ha a gyerek állandóan a tévé vagy a számítógép előtt kuksol, izomzata idővel ellustul és nem fejlődik. Nem alakítja kellőképpen a csontokat, és a kalcium sem tud a megfelelő módon beépülni a csontokba.

Fontos a rendszeres utánpótlás! Ne adj esélyt a „kalciumrablóknak”!

Gyermekeink csontozata erős marad, ha hagyjuk őket sokat mozogni, a táplálkozással elegendő kalciumot vesznek fel, s ha a kalciumrablókat – ilyen például a szénsavas üdítő, a cukor és a kóla – kerülik. Igazi kalciumrabló a nagy mennyiségben fogyasztott só vagy az ömlesztett sajtokban található foszfát, a kólában lévő foszforsav, a túl kevés mozgásból adódó izomleépülés, és minden olyan étel-ital, amely savas irányba tolja testünk sav-bázis egyensúlyát. Ez magyarázza, hogy miért is szenvednek oly sokan csontritkulásban annak ellenére, hogy a megelőzés igen egyszerű lenne…

Annak érdekében, hogy gyermekeink minden szükséges tápanyagot megkapjanak, ami az egészséges növekedéshez elengedhetetlen, nekünk, szülőknek kell mindent megtenni. Nekünk kell odafigyelni arra, hogy megfelelő minőségű kalciumhoz jussanak gyermekeink, hogy erős és egészséges csontjaik legyenek.

Az eredeti Okinawai Korall Kalcium egy teljesen természetes ásványi anyag komplex, nem csak egyszerű kalcium készítmény. Amellett, hogy az emberi csontozathoz legazonosabb formában tartalmazza a kalciumot és a magnéziumot, tartalmaz még 74 féle egyéb nyomelemet is (pl. krómot, cinket, rezet, vasat, káliumot, szelént, stb.)

Földünkön nincs még egy ilyen anyag, amely ennyiféle ásványi anyagot tartalmazna ilyen dús és komplex formában. És mindezeket a legtökéletesebb tudós, a természet által összeállított minőségben és mennyiségben, a legjobb felszívódási hatékonysággal kombinálva…

Sokan nem tudják, hogy a korall az ásványi anyagokat egy együttélés, együttműködés révén veszi fel és építi be a vázába. Ezt az együttműködést egy bizonyos algával folytatja, és ez biztosítja, hogy a legtermészetesebb formában tartalmazza a kalciumot, magnéziumot és a többi ásványi anyagot. Ezáltal nem tartalmaz semmilyen mesterséges és szennyező anyagot.

Az eredeti Okinawai Korall Kalcium 200 grammos kiszerelésű, így egy doboz minimum két havi mennyiséget tartalmaz, és összetételének, természetességének  köszönhetően közel 100%-os a felszívódási aránya.

Az eredeti Okinawai Korall Kalcium készítményt most 12.490,- forintért megvásárolhatod gyermeked és családod számára.

Sajnos nem tudom, mennyi ideig tudom garantálni neked ezt az árat, ezért kérlek ne habozz sokáig, ha jó döntést akarsz hozni gyermeked egészsége szempontjából.

Miért van szükséged az eredeti Okinawai Korall Kalciumra:

  • Mert a gyermekek többsége fele annyi kalciumhoz és egyéb nyomelemhez sem jut naponta, mint amennyi minimálisan szükséges lenne.
  • Mert közel 100%-os a beépülése a csontozatba, így nélkülözhetetlen az egészséges csontozat kialakulásához.
  • Mert teljesen természetes, semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz.
  • Mert a legideálisabb arányban (2:1) tartalmazza a kalciumot és a magnéziumot.
  • Mert fontos már gyerekkorban elkezdeni gondolni a jövőre, azaz meg kell alapozni a csontok egészségét, hogy később ne legyen belőle probléma.
  • Mert nemcsak a csontokra hat, hanem lúgosító hatása révén semlegesíti a test elsavasodását okozó anyagokat, ezzel csökkentve az esélyét a betegségek kialakulásának (ugyanis a baktériumok, vírusok, gombák,  daganatos sejtek mind-mind a savas környezetben érzik jól magukat, a lúgos környezetet kerülik.)
  • Mert az egészséges életmód a hosszú élet alapja.
  • … és mert a legjobbat akarod megadni a gyermekednek…

Rendeld meg az eredeti Okinawai Korall Kalciumot, hogy biztonságban tudhasd a gyermeked egészségét!

————————————————————————————————————————————————————————————————————
Okinawai Korall Kalcium
12.490 Ft

Üdvözlettel:

Soltész Gábor
Természetgyógyász és Egészség Tanácsadó
A csontritkulás és a lúgosítás szakértője