Mennyi ideig kell/lehet szedni az Okinawai Korall Kalciumot?

Gyakran szokták kérdezni tőlem, hogy mennyi ideig kell/lehet szedni az Okinawai Korall Kalciumot.

Ahelyett, hogy mindenkinek egyesével válaszolgatnék, úgy döntöttem, hogy itt kifejtem a választ, így minden kedves érdeklődő hozzá tud jutni első kézből.

Akkor először is tisztázzunk egy-két dolgot:

 

Az eredeti Okinawai Korall Kalcium egy étrendkiegészítő készítmény, amely a mai ember tápanyaghiányos táplálkozásából adódóan hiányzó, a szervezet fenntartásához szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazza a lehető legtermészetesebb formában és összetételben.

Ezért célszerű azoknak is fogyasztani, akiknek még nincs semmi konkrét problémájuk, annak érdekében, hogy ne is legyen…

Azonban

az emberek döntő többsége valamilyen konkrét problémával küzd

(hogy csak a legfontosabbakat említsem: el van savasodva, szennyeződve a szervezete, csontritkulása van, túlsúllyal küzd, esetleg daganatos problémái, magas vérnyomása van, gond van az idegrendszerével stb.), nekik a legfontosabb feladatuk, hogy leküzdjék az Okinawai Korall Kalcium segítségével a problémáikat, elérjenek egy általános egészségi állapotot, amely után elegendő egy szinten tartó adagolásban szedniük a Korall Kalciumot.

Addig pedig szedhetik megemelt dózisban, amennyiben szeretnék minél előbb elérni a megfelelő egészségi állapotot.

Hogy mennyi a megemelt dózis és meddig kell ebben a mennyiségben szedniük?

Ez teljesen egyéni.

Ugye nem vagyunk egyformák. Mindannyiunk teljesen más és egyedi problémával küzd és különféleképpen reagál a különböző kezelésekre.

Nem mindegy kinek milyen problémája van, mióta van meg, mi okozta, milyen életmódot folytat, hány éves, milyen az anyagcseréje, és még sorolhatnám.

Tehát nem lehet általános választ adni, hogy kinek meddig kell szednie megemelt mennyiségben az Okinawai Korall Kalciumot ahhoz, hogy elérjen egy stabil állapotot.

Akkor hogyan lehet eldönteni, megállapítani?

Úgy, hogy mérni kell.

Mérni kell a szervezet kémhatását, amelynek értékéből következtetni lehet annak állapotára, és pontosan tudni lehet, hogy mikor érte el a szervezetünk a megfelelő állapotát és lehet áttérni a szinten tartó általános adagolásra.

Mikor, hogyan érdemes mérni, mivel, és melyek a megfelelő értékek?

A legegyszerűbb lakmusz papírral. Ma már többféle pontossággal, mérési tartománnyal beszerezhető. A célnak leginkább megfelelő, amely a 7-es ph érték környékén mér minél nagyobb pontossággal.

Ennél a módszernél lényegesebben pontosabbak, viszont drágább megoldást (igaz, hogy csak egyszer kell beszerezni) kínálnak a digitális ph mérők.

Hogy pontosan mikor, mit, hogyan mérünk, megtalálható A csontritkulásról és az elsavasodásról tabuk nélkül című könyvemben, melyből álljon itt egy rövid idézet:

„A vizelet ph-ja reggel 6.0-6.5 között, este pedig 6.5-7.0 között az optimális, a nyál ph-ja pedig 6.5-7.5 között a legideálisabb egész nap folyamán.

A legmegfelelőbb időpont a ph mérésére a reggeli, felkelés utáni. Ekkor befolyásolják a legkevésbé különböző tényezők (étkezés, stressz, stb.) a mért értékeket.

A vizeletből történő ph mérésre a második vizelet középsugarát (a vizelet elejét és végét elengedi, a közepét pedig felfogja) – természetesen még étkezés előtt – használja.

Az értékek annál jobbak, minél inkább a felső határhoz közelítenek, és annál rosszabbak, minél inkább az alsó határnál, vagy az alatt találhatóak.”

(Ha még esetleg nem kérted volna a most még ingyenesen elérhető könyvemet, a következő linken megteheted: http://korallkalcium.hu/ajandek-konyv/

Tehát összefoglalva:

mérni kell, és akkor lehet áttérni egy szinten tartó adagolásra, amikor testünk ph-ja már a fent említett sávokba esik.

Korall Kalcium megrendelése: http://korallkalcium.hu/megrendeles/